Къралланы территорияларына кёре список

Википедия — эркин энциклопедияны статьясы.
Бери кёчерге: навигация, излеу

Майданлары ич суула (кёлле, суу сакъланнган джерле, къобанла) бла бериледи[1].

Кърал Майданы (км²)
1 Россия 17 075 400
2 Канада 9 984 670
3 КъХР (континент кесеги) 9 596 960[2][3]
Гонконг 1092
Аомынь 25
Къытай Республика (Тайвань, Кемой, Matsu) 35 980
Бютеулей 9 634 057
4 АБШ 9 518 900 [4][5] / 9 522 057 км²[6]
Американ Самоа 199
Бейкер, айрымкан 1
Гуам 548
Хауленд 1
Джарвис 4
Джонстон, атолл 3
Кингмен риф 1
Мидуэй, атолл 6
Навасса, айрымкан 5
Шимал Мариан айрымканла 477
Пальмира атолл 12
Пуэрто-Рико 9104
Американ Виргин айрымканла 352
Уэйк 6
Бютеулей 9 529 619 / 9 532 776
5 Бразилия 8 511 965
6 Австралия 7 686 850
Ашмор бла Картье айрымканла 5
Рождествону айрымканы 135
Кокос айрымканла (Килинг) 14
Коралл тенгизни айрымканлары 3
Херд бла Макдоналд айрымканла 412
Норфолк, айрымкан 34
Бютеулей 7 687 453
7 Индия 3 287 590
8 Аргентина 2 766 890
9 Къазахстан 2 727 300
10 Судан 2 505 810
11 Алжир 2 381 740
12 ДР Конго 2 345 410
13 Сауд Арабия 2 218 000
14 Дания 43 094
Гренландия 2 166 086
Фарер айрымканла 1399
Бютеулей 2 210 579
15 Мексика 1 972 550
16 Индонезия 1 904 556
17 Ливия 1 759 540
18 Иран 1 648 000
19 Монголия 1 564 116
20 Перу 1 285 220
21 Чад 1 284 000
22 Нигер 1 267 000
23 Ангола 1 246 700
24 Мали 1 240 000
25 КъАР 1 219 912
26 Колумбия 1 138 910
27 Эфиопия 1 127 127
28 Боливия 1 098 580
29 Мавритания 1 030 700
30 Мисир 1 001 450
31 Танзания 948 087
32 Нигерия 923 768
33 Венесуэла 912 050
34 Намибия 825 418
35 Пакистан 803 940
36 Мозамбик 801 590
37 Тюрк 780 580
38 Чили 756 950
39 Замбия 752 614
40 Мьянма 678 500
41 Франция 547 030
Бассас-да-Индия айрымканла 0,2
Клиппертон 6
Европа айрымкан 28
Француз Къыбыла эмда Антарктика Территорияла 7829
Француз Гвиана 91 000
Француз Полинезия 4167
Глорьёз айрымкан 5
Гваделупа 1780
Жуан-ди-Нова айрымкан 4
Мартиника 1100
Майотта 374
Джангы Каледония 19 060
Реюньон 2517
Сен-Бартельми 21
Сен-Мартен 53,2
Сен-Пьер бла Микелон 242
Тромлен айрымкан 1
Уоллис бла Футуна айрымканла 274
Бютеулей 675 491,4
42 Афганистан 647 500
43 Сомали 637 657
44 Ара Африкан Республика 622 984
45 Украина 603 700
46 Ботсвана 600 370
47 Мадагаскар 587 040
48 Кения 582 650
49 Йемен 527 970
50 Таиланд 514 000
51 Испания (Балеар айрымканла бла бирге) 497 304
Сеута 19
Мелилья 12
Канар айрымканла 7 447
Бютеулей 504 782
52 Тюркменистан 491 200 [7]
53 Камерун 475 440
54 Папуа Джангы Гвинея 462 840
55 Швеция 449 964
56 Юзбекистан 447 400
57 Марокко 446 550
58 Ирак 437 072
59 Парагвай 406 750
60 Зимбабве 390 580
61 Норвегия 324 220
Буве 58
Ян-Майен 373
Шпицберген 62 049
Бютеулей 386 700
62 Япония 377 835
63 Германия 357 021
64 Конго 342 000
65 Финляндия 337 030
66 Малайзия 329 750
67 Вьетнам 329 560
68 Кот-д'Ивуар 322 460
69 Польша 312 685
70 Оман 309 500
71 Италия 301 230
72 Филиппинле 300 000
73 Эквадор 283 560
74 Буркина Фасо 274 200
75 Джангы Зеландия 268 680
Кукну айрымканлары 240
Ниуэ 260
Токелау 12
Бютеулей 269 190
76 Габон 267 667
-- САДР 266 000
77 Уллу Британя 244 820
Ангилья 100
Индий океанны Британ территориясы 60
Британ Виргин айрымканла 153
Бермуд айрымканла 53
Кайман айрымканла 262
Фолкленд айрымканла 12 173
Гибралтар 6
Гернси 78
Мэн айрымкан 572
Джерси 116
Монтсеррат 102
Питкэрн 47
Сыйлы Еленаны айрымканы 410
Къыбыла Георгия бла Къыбыла Сандвич айрымканла 3903
Тёркс бла Кайкос айрымканла 430
Бютеулей 263 287
78 Гвинея 245 857
79 Гана 238 540
80 Румыния 237 500
81 Лаос 236 800
82 Уганда 236 040
83 Гайана 214 970
84 Белоруссия 207 600
85 Къыргъызстан 198 500
86 Сенегал 196 190
87 Сирия 185 180
88 Камбоджа 181 040
89 Уругвай 176 220
90 Тунис 163 610
91 Суринам 163 270
92 Бангладеш 144 000
93 Таджикистан 143 100
94 Непал 140 800
95 Греция 131 940
96 Никарагуа 129 494
97 Эритрея 121 320
98 КХДР 120 540
99 Малави 118 480
100 Бенин 112 620
101 Гондурас 112 090
102 Либерия 111 370
103 Болгария 110 910
104 Куба 110 860
105 Гватемала 108 890
106 Исландия 103 000
107 Къыбыла Корея 98 480
108 Маджар 93 030
109 Португалия 88 953
Мадейра 794
Азор айрымканла 2 335
Всего 92 082
110 Иордания 89 400
111 Сербия 88 361
112 Азербайджан 86 600 км²[8]
113 Австрия 83 858
114 Бирлешген Араб Эмиратла 82 880
115 Чехия 78 866
116 Панама 78 200
117 Сьерра-Леоне 71 740
118 Ирландия 70 273
119 Гюрджю 69 700
120 Шри-Ланка 65 610
121 Литва 65 200
122 Латвия 64 589
123 Того 56 785
124 Хорватия 56 542
125 Босния эм Герцеговина 51 129
126 Коста-Рика 51 100
127 Словакия 48 845
128 Доминикан Республика 48 730
129 Бутан 47 000
130 Эстония 45 226
131 Нидерландла 41 526
Аруба 193
Нидерланд Антиль айрымканла 960
Бютеулей 42 679
132 Швейцария 41 290
133 Гвинея-Бисау 36 120
134 Молдавия 35 846
135 Бельгия 32 545
136 Лесото 30 355
138 Албания 28 748
139 Соломон Айрымканла 28 450
140 Экваториал Гвинея 28 051
141 Бурунди 27 830
142 Гаити 27 750
143 Руанда 26 338
144 Македония 25 333
145 Белиз 22 966
146 Джибути 22 000
147 Сальвадор 21 040
148 Израиль 20 770
Газаны сектору 360
Иордан суун кюнбатыш джагъасы 5860
Бютеулей 26 990
149 Словения 20 253
150 Фиджи 18 270
151 Кувейт 17 820
152 Свазиленд 17 363
153 Кюнчыгъыш Тимор 14 874
154 Черногория 14 026
155 Багамла 13 940
156 Вануату 12 200
157 Катар 11 437
158 Гамбия 11 300
159 Ямайка 10 990
160 Ливан 10 452
161 Кипр 9 250
162 Бруней 5770
163 Тринидад бла Тобаго 5128
164 Кабо-Верде 4033
165 Самоа 2860
166 Люксембург 2586
167 Комор Айрымканла 2170
168 Маврикий 1860
169 Сан Томе бла Принсипи 1001
170 Доминика 754
171 Тонга 748
172 Кирибати 717
173 Микронезия 702
174 Сингапур 692,7
175 Бахрейн 665
176 Сент-Люсия 620
177 Андорра 468
178 Палау 458
179 Сейшел Айрымканла 455
180 Антигуа бла Барбуда 442
181 Барбадос 430
182 Сент-Винсент бла Гренадинле 389
183 Гренада 340
184 Мальта 316
185 Мальдивле 300
186 Сент-Китс бла Невис 261
187 Маршаллны айрымканлары 181
188 Лихтенштейн 160
189 Сан-Марино 61,2
190 Тувалу 26
191 Науру 21
192 Монако 2,02
193 Ватикан 0,44

Белгиле[тюрлендир]

  1. CIA World Factbook, 21 April, 2005
  2. Атлас мира, ПКО «Картография» федеральной службы геодезии и картографии России, Москва, 2005
  3. [http://www.uniintech.ru/index.php? option=com_content&task=view&id=10&Itemid=37 Атлас мира, обзорно-географический, ИПУ РАН, ООО «УНИИНТЕХ», Москва, 2004]
  4. Атлас мира, ПКО «Картография» федеральной службы геодезии и картографии России, Москва, 2005
  5. [http://www.uniintech.ru/index.php? option=com_content&task=view&id=10&Itemid=37 Атлас мира, обзорно-географический, ИПУ РАН, ООО «УНИИНТЕХ», Москва, 2004]
  6. http://www.britannica.com/eb/article-9111233/United-States United States. Encyclopedia Britannica
  7. [http://turkmenbusiness.org/index.php? go=Content&id=3&SNS=07d3b9f3d65f8b86071b3d04cc183638 turkmenbusiness.org]
  8. http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%B7%D0%B5%D1%80%D0%B1%D0%B0%D0%B9%D0%B4%D0%B6%D0%B0%D0%BD